|
Duzy problem, co za to mi może grozić od strony prawnej ??
|
|
13-12-2010, 18:08
|
|||
|
|||
|
Duzy problem, co za to mi może grozić od strony prawnej ??
Witam wszystkich od około tygodnia mam problem ale to naprawdę spory bardzo spory problem.Chciałem pomóc osobie z którą robiłem już kilka transakcji i było wszystko dobrze znałem się z ta osoba coś koło 1,5 roku nawet więcej i było wszystko miedzy nami w porządku aż do dnia 17 listopada.
to taki wstęp a mianowicie w czym jest sprawa. Chodzi o to ,że wystawiałem aukcję na allegro dokładnie wystawiłem 4 aukcje no i jak się sprzedadzą to miał mi odpalić pewna część ( jak to było zawsze w zamian za przysługę i dobrą sprzedaż odpalał mi część) No i miało być ,ze wyśle paczki odrazu bo na koniec tygodnia odcinać mieli mu łącze i miał gdzieś wyjeżdżać. Tak miało być i tym razem ale niestety pojawiły się komplikacje dnia 6 grudnia.Został założony mi spór na Allegro ,ze nie otrzymano towaru, popytałem ludzi nikt nie otrzymał towaru.Każdy wkurzony rozumie , ale paczkę chce (wcale się nie dziwię).Miał przysłać mi potwierdzenie bo zaczęłam tego samego dni intensywnie się z nim kontaktować. Ni przysłał do dni dzisiejszego około 10 minut temu dzwonił tez do mnie pan ,ze paczki nie odstał.Dlatego tez napisałem tego posta, jakieś rady co robić dodam tylko ,ze mam jego sprawdzone dane , imię i nazwisko numer telefonu miejscowość i adres zamieszkania. Jakieś pomysły co robić , to tak w skrócie napisałem,powiedzcie mi co robić,abym nie miał gnoju i by ludzie odzyskali kasę od niego czy może mi pomóc allegro czy to ja choć tylko wystawiałem będę musiał oddać kasę ? No a nawet jeśli ja bym musiał oddać i oddał to co wtedy bym ja odzyskał od niego pieniądze postępowanie karne
|
|||
|
Reklama
|
|
|
|
13-12-2010, 19:06
|
|||
|
|||
|
RE: Duzy problem, co za to mi może grozić od strony prawnej ??
Mi się wydaje, że po prostu zrobił Cię w ... Ciekaw jestem co sprzedawałeś i za ile ktoś to kupił... Prawnie wydaje mi się tak : Że rzeczy były sprzedawane z twojego konta więc ty ponosisz wszystkie konsekwencje. A kupujący mają prawo domagać się towaru (Nawet jeżeli sprzedawałeś dom za 1 zł). Najlepszym rozwiązaniem było by skontaktowanie się z twoim "znajomym" aby wysłał co należy. Do wszystkich napisz, ze zaistniała taka sytuacja i że próbujesz to załatwić. Ewentualnie będziesz musiał oddać kasę (Jak się zgodzą, bo nie muszą...) A Ty to do swojego kolegi
To tak ode mnie. Ale na prawie nie znam się dobrze.
Polecam tylko sprawdzone firmy : www.latwa-kasa.pl 10 OjroDziennie - Zapraszam na bloga ! |
|||
|
16-12-2010, 01:33
|
|||
|
|||
|
No niestety ale masz gnój bo to nic nie zmieni ze masz jego dane... bo to wyglada tak jakbys zwalal wine na kolege z ławki...
moze sproboj napisac do allegro, opisz sytuacje i moze jakos Ci pomogą... Zostań infobrokerem - zarabiaj na informacji! |
|||
|
16-12-2010, 01:45
|
|||
|
|||
|
Allegro mu gówno pomoże, bo do oszustwa doszło poza serwisem, a pavixion jest jego ofiarą.
Rozwiązanie roszczeń na allegro to jedno i tego musi dokonać ten który wystawił aukcje, a drugie to zgłoszenie sprawy na policje w sprawie celowego wprowadzenia w błąd i spowodowania strat finansowych, dochodzi do tego jeszcze pozew cywilny o narażenie na utrate dobrego imienia i żadanie zadośćuczynienia. Nawet własną starą można pozwać, a tym bardziej kolegę z ławki... przestępstwo jest przestępstwem, i nie ma znaczenia czy kolega czy krewny czy rodzina pozew jest pozwem. Gościu cie po prostu świadomie wykorzystał do oszustwa internetowego, jeśli masz logi rozmów wiadomości od niego itd, i to że wciskał ci kit że wysłał paczki, itd i że poczta nawala, wziął pieniądze i ignoruje twoje prośby o ich zwrot, to dopuszcza się typowego oszustwa internetowego. Ja bym kur**e nie popuścił! |
|||
|
16-12-2010, 16:53
|
|||
|
|||
|
Musisz spłacić kupców z allegro.
jeśli to znajomy wyłącznie z internetu i nie znasz jego danych osobowych będzie Ci trudno przekonać prokuratora o nakaz wydania adresu ip a raczej wlasciela danego ip. operator bez tego nie udostepni
|
|||
|
17-12-2010, 10:39
|
|||
|
|||
|
już 50 % sprawy załatwionej , teraz tylko policja została i walczyć o swoja kasę ( dane personalne znam)
Dzikie trance ty wiesz o co Kaman
|
|||
|
17-12-2010, 11:44
|
|||
|
|||
|
swoją drogą głupota ludzka nie zna granic
bez obrazy oczywiście
|
|||
|
17-12-2010, 14:15
|
|||
|
|||
(17-12-2010 11:44)asotek napisał(a): swoją drogą głupota ludzka nie zna granic nie wiesz jak było , wiec się nie wypowiadaj .sprawa jest bardziej złożona niż może ci się wydawać.l
|
|||
|
17-12-2010, 17:43
|
|||
|
|||
|
Asotek nie krytykuj innych, bo sam zyski czerpiesz z lewych źródeł. polegających na masowym naruszeniu praw autorskich w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, i myślisz że na to nie ma paragrafów? Pojęcie głupoty tutaj, zależy od punktu widzenia. Pavixion chciał sobie za to dorobić w sposób legalny a po prostu trafił na oszusta. Niestety czasami chęć zysku przewyższa zdrowy rozsądek, zwłaszcza jeśli ma się nie ciekawą sytuacje finansową. Mimo to pavixion nikogo nie okradł ani nie oszukał, tylko stał się ofiarą w sposób nieświadomy, i trzeba teraz starać mu się pomóc, zamiast pieprzyć co by było gdyby. Nauczkę otrzymał, że nikomu ufać nie można, a takie dopiski jak twoje o głupocie gówno do sprawy wnoszą i są zbędne.
|
|||
|
18-12-2010, 11:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2010 12:08 przez asotek.)
|
|||
|
|||
|
Po pierwsze nie miałem na celu nikogo obrazić więc osoby urażone oczywiście przepraszam...
Trance z jednym się zgodzę w Twojej wypowiedzi "Niestety czasami chęć zysku przewyższa zdrowy rozsądek" co do całej Twojej wypowiedzi określę ją tak -również nic nowego do tematu nie wniosłeś... nie zamierzam Twoich słów komentować, bo uwierz mi że również życzę pavixionowi zakończenia sprawy z wynikiem pozytywnym dla niego. Więc Panowie luzik - bo nam żyłka wszystkim pęknie ![]() macie buźke na zgode ;*
|
|||
|
18-12-2010, 13:38
|
|||
|
|||
|
sroczko asot , właśnie tam piszę 'buśka' ja zrozumiałem buszka i poryłem się ,ze jestem nie tu gdzie trzeba
![]() JEDNO MNIE TEGO WSZYSTKIEGO NAUCZYŁO NIE UFAJ NIKOMU , NIKOMU NIE POŻYCZAJ ( PRZYKŁAD SKROTI , NO I TEN TYP ) na pewno po tych wydarzeniach się zmienię i nie będę już taki jak kiedyś A I przestrzegam was przed takimi zarobkami jestto dobra rzecz ale jak ty trzymasz kasę nigdy nie miejsce dobrego serca! biznes nie uznaje kompromisów albo wszystko albo nic ( albo rybka , albo rekin)
|
|||
|
20-12-2010, 21:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2010 21:57 przez freedollars.)
|
|||
|
|||
|
Nic nie chce mowic ale allegro tez moze poczuc sie oszukane, bo z jednej strony to moga zinterpretowac ze pavixon uzyczyl komus swoje konto do tranzakcji, a tak chyba nie mozna, lepiej by bylo jakby pavixon kupowal towar od kolesia i go sprzedawal, a ze koles bezposrednio wysylal towar to nikogo nie bedzie obchodzic... i wtedy mozesz powiedziac ze kontrachent sie nie wywiazal.. wszystko zalezy jaka kasa wchodzi w gre, ja bym jeszcze uwazal na urzad skarbowy,,,
Proste zarabianie w internecie | Najlepsze programy |
|||
|
21-12-2010, 03:15
|
|||
|
|||
|
Allegro ma w dupie to kto za kontem stoi, ważne by nie było oszustw na których tracą użytkownicy allegro. Odpowiedzialny za roszczenia od kupujących jest tylko sprzedający , a to jakie powiązania, gdzie i co działo się poza allegro naprawdę supportu nie interesuje. Jest zwrot kasy, albo jest towar innej opcji nie ma! Allegro trzeba spłacić a potem dochodzić praw na drodze sądowej w stosunku do osoby która nas oszukała na własną ręke. Urząd skarbowy moim zdaniem nie ma tu nic do rzeczy, nie widzę sensu ani powodu jego udziału w tej sprawie.
|
|||
|
03-07-2011, 14:13
|
|||
|
|||
|
Sprawa zakończyła się w sposób taki musiałem oddać pieniądze przeprosić ludzi , załatwiono to polubownie , niestety straciłem od tamtej pory w pewność ludzi i już na-pewno nie będę nigdy nikomu nic wystawiał na allegro.
Nie wacie się w coś takiego jeśli nie chcecie mieć peletonów ( wstydu i nerwów) Na szczęście każdy rozumiał , ale swoja kasę chciała ja musiałem zapłacić.
|
|||
|
03-07-2011, 15:49
|
|||
|
|||
|
Tak już bywa... ;/ A duzo straciles ?
Zostań infobrokerem - zarabiaj na informacji! |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Strony reklamujące | luxor15 | 2 | 607 |
05-11-2010 22:52 Ostatni post: luxor15 |
|
| problem z remote | kris | 3 | 441 |
24-04-2010 14:00 Ostatni post: Korn Boyka |
|
| problem z rapidshare | kris | 2 | 380 |
24-04-2010 09:19 Ostatni post: kris |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: 1_1326664721_582_gifik.gif]](http://images.get3.eu/userimages/registered/1_1326664721_582_gifik.gif)

To tak ode mnie. Ale na prawie nie znam się dobrze.

![[Obrazek: banner_468x80_C.gif]](http://www.fileserve.com/images/banner_468x80_C.gif)