|
Konto bankowe
|
|
13-02-2010, 01:59
|
|||
|
|||
|
Konto bankowe
Witam właśnie ukończyłem 18 rok życia i chce założyć sobie konto bankowe , teraz pytanie w jakim banku zakładać ?
(najlepiej by umowa przyszła kurierem i nei płacic za prowadzenie konta) myślałem o mbanku , aliorbank lub innych popularnych bankach dodam tyle ,ze te konto będzie głównie do zarabiania przez neta. Słucham opinii i proszę pisać za i przeciw dziekuje.
|
|||
|
Reklama
|
|
|
|
13-02-2010, 09:48
|
|||
|
|||
|
RE: Konto bankowe
Jak właśnie ukończyłeś 18 to wszystkiego NAJ!
A co do banku to niech się inni wypowiedzą
![]() ..:: - STRUKTURA CLIXSENSE - ::.. |
|||
|
14-02-2010, 06:39
|
|||
|
|||
|
Co tu duzo gadac - http://www.bankier.pl/fo/konta/narzedzia/zestawienie/
Najwazniejsze punkty to: - oplata za prowadzenie (tlumaczyc nie trzeba) - oprocentowanie (tlumaczyc chyba nie trzeba) - minimalne wplywy - trzeba sie wczesniej okreslic, czy bedziesz miec jakies i w jakiej wysokosci. w tej wyszukiwarce sa chyba tylko dowolne, wiec z glowy - przelew - tutaj to chodzi o oplate za przelew i tutaj trzeba uwazac, gdyz w niektorych bankach tylko pierwsze np. 3 przelewy w mc sa za darmo, a zdarza sie ze jeden. Powyzej tego limitu oplaty sa, czasem niemale. Osobiscie kozystam z mbanku. Przelewy za darmo, prowadzenie za darmo. Mam dwa konta, emax (lepiej oprocentowane, bez karty) i ekonto (z karta). Kwote gromadze na emaxie, natomiast jesli chce wybrac w bankomacie, wchodze wczesniej w panel i przelewam sobie na ekonto kwote. Dlaczego tak? Ano przedewszystkim. Przelewy, jak wspomnialem sa za darmo, w obrebie mbanku w przeciagu milisekund przechodza kwoty. Emax nie ma karty (karta jest platna) ale za to nie ma dostepu z zewnatrz, ekonto ma karte wydawana i odnawiana za free, wiec tutaj juz koszty redukuje. Ponadto zdarzaja sie kradzieze kart, lub klonowanie. W moim przypadku jesli cos mi wybiora, to tylko to czego nie zdarzylem wybrac wczesniej, wiec stosunkowo malo. Takie male zabezpieczenie. Moze klopotliwe, ale z kolei uczy sie czlowiek planowania wydatkow. A na koniec jeszcze male co nieco - dostep do emaklera i sfi. A jesli masz jakas ekstra gotowke i chcesz odlozyc na jakis czas to mozesz zalozyc lokate, lub konto emaxplus - jest troche lepiej oprocentowane, gotowke mozesz wybrac w kazdej chwili bez utraty odsetek, jednak przelew bezpletnie jest tylko jeden w miesiacu (ja obchodze to w ten sposob, ze mam 4 konta emaxplus i na kazdym troche gotowki, w razie potrzeby przelewam z jednego z tych kont). Moze to troche zamieszane, ale w praktyce proste i dosc bezpieczne. |
|||
|
14-02-2010, 16:10
|
|||
|
|||
|
A takie do zarabiania przez neta bo kasę z tego konta przelewał bym na konto PKO do mamy tak się ugadaliśmy.Czyli co wszyscy proponują mBanka tylko teraz jakie konto oprocentowanie duże tam nie będzie bo nominały będą niskie
Czyli jakie brać ? Bo jak coś jutro już pisze wniosek
|
|||
|
14-02-2010, 23:29
|
|||
|
|||
|
zdecydowanie mbank
jak dla mnie najlepszy brak jakichkolwiek opłat no i prostota użytkowania Zostań infobrokerem - zarabiaj na informacji! |
|||
|
15-02-2010, 00:22
|
|||
|
|||
|
dokładnie, jak powyżej kolega powiedział. MBank wybierz. Sporo firm GPTR oferują już przelewy na mbank, prostota korzystania, cało dobowy dostęp przez neta no i przede wszystkim darmowe ...
Polecam tylko sprawdzone firmy : www.latwa-kasa.pl 10 OjroDziennie - Zapraszam na bloga ! |
|||
|
15-02-2010, 01:02
|
|||
|
|||
|
Dobrze a dokładnie jaki rodzaj konta mam wybrać bo jak dałem e konto to jakieś później cuda do wyboru są . Sa one w pakiecie ekonto czy się za nie płaci coś bo to może być tzw ukryty haczyk.
|
|||
|
15-02-2010, 09:14
|
|||
|
|||
(15-02-2010 01:02)pavixion napisał(a): Dobrze a dokładnie jaki rodzaj konta mam wybrać bo jak dałem e konto to jakieś później cuda do wyboru są . Sa one w pakiecie ekonto czy się za nie płaci coś bo to może być tzw ukryty haczyk. Jakie cuda? Chodzi Ci o to, ze masz ekonto + emax + emax plus + usluge maklerska? Z uslugi maklerskiej mozesz zrezygnowac, bo tutaj to konkretnie sprzedaz/kupno akcji. Jak bedziesz chcial sie tym zajac, to po prostu wypelnisz potem wiosek i juz. emax jest oprocentowany od 1%, ale od 1PLN na koncie - prowadzenie za free, ilosc bezplatnych przelewow nielimitowana, tylko jeden zdefiniowany odbiorca emax plus ma oprocentowanie 4.10%, tylko jeden przelew w miesiacu za free, tylko jeden zdefiniowany odbiorca ekonto jest chyba obecnie nieoprocentowane, natomiast przelewy bezplatne + wiele odbiorcow zdefiniowanych (chyba do 100). Jesli masz jakas kwote i chcesz ja przytrzymac na koncie, to robisz tak, aby znalazla sie na emax plus. Jesli masz kwote i bedziesz z niej korzystal (wiecej niz 1 raz w miesiacu) to lokujesz na emax. Odbiorcy zdefiniowani - Wprowadzasz sobie nazwe, dane przelewu, nr konta i zatwierdzasz podajac haslo. Potem tylko wpisujesz kwote i nie musisz zatwierdzac haslem. To ulatwia i to nie malo. Ja mam odbiorce zdefiniowanego (siebie samego) na emax plus i emax. Jak chce przelac gdzies kase, to w powyzszych rachunkach klikam na odbiorce zdefiniowanego i przelewam sobie na ekonto. Na ekoncie tez mam odbiorcow zdefiniowanych - wybieram ta opcje, ktora chce i zatwierdzam, bez koniecznosci szukania hasla. |
|||
|
15-02-2010, 14:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2010 14:42 przez pavixion.)
|
|||
|
|||
|
Otwarcie rachunku
początek 10% koniec Jesteś w trakcie składania wniosku numer AAP084654332 Do zapisania wniosku konieczne jest podanie hasła. Hasło powinno się składać z minimum 8 znaków, zawierać co najmniej jedną dużą i małą literę oraz cyfrę. Hasło: Hasło powtórzone: Podane hasło nie powinno być puste Podane hasła są różne Hasło powinno się składać z minimum 8 znaków, zawierać co najmniej jedną dużą i małą literę oraz cyfrę. Zapisz Moduł techniczny pole techniczne do przypisywania produktów pole techniczne do odznaczania usługi maklerskiej Pole techniczne do konwersji Czy proces w UF 2.0 ? text Waluta do podsumowania Waluta - znakowe148 option witryna Data złożenia Numer wniosku Rozszerzony numer wniosku parametr eKONTO do podsumowania eMAX do podsumowania eMAX Plus do podsumowania Dopisz numer doradcy Czy klient został zidentyfikowany tak nie Promocja Zostań Gwiazdą - wpisz swój nick Sympatia - wpisz swój nick Konto PRO – wpisz swój nick ePuls - Pulsary wpisz swój nick "odbierz srebrne" - wpisz swój nick ze Świstak.pl Zostań Superbojownikiem - wpisz swój nick Podaj swój e-mail do logowania w klubie Nexpresso Podaj numer ID konta ESL Odbierz Pinolary - wpisz swój E-mail z portalu Pino.pl w sieci mBank mobile – wpisz swój 9-cyfrowy numer telefonu Wybierz sposób podpisania umowy Wybierając opcję "Agent" jeszcze dziś możesz podpisać umowę w wybranym mKiosku i korzystać z konta. Wybierając opcję "Kurier" umowę w ciągu kilku dni dostarczy Ci w wybrane miejsce Kurier. Czy proces w UF 2.0 ? Wybierz miejsce, w którym podpiszesz umowę Rodzaj rachunku indywidualny wspólny Cytat:Typ rachunku tego nie czaje co tu zaznaczyć .
|
|||
|
15-02-2010, 22:47
|
|||
|
|||
|
Juz wszystko czaje konto założyłem czekam na jakiś kontakt z kurierem czymś.
|
|||
|
15-02-2010, 23:30
|
|||
|
|||
|
w sumie mogłeś z kimś się dogadać, to byś zarobił jeszcze z 10 zł za prowizje ale jak już czekasz to ok
Polecam tylko sprawdzone firmy : www.latwa-kasa.pl 10 OjroDziennie - Zapraszam na bloga ! |
|||
|
16-02-2010, 01:18
|
|||
|
|||
|
ciekawi mnie kiedy przyjedzie ten kurier i kiedy będzie aktywny juz rachunek
|
|||
|
16-02-2010, 13:14
|
|||
|
|||
|
Na kuriera sie czeka pare dni. Mogles zobaczyc, czy kolo Ciebie nie ma jakiegos punktu mbanku. Wtedy dokumenty beda przygotowane do podpisu i tylko idziesz sie podpisac z d.o. Troszke szybsze rozwiazanie.
|
|||
|
16-02-2010, 20:03
|
|||
|
|||
|
Co najmniej 20 Klocków muszę jechać to po prostu czekam na kuriersa
|
|||
|
17-02-2010, 15:06
|
|||
|
|||
|
20 km to nie daleko
![]() bys za przejazd wydał 10 zł i miał konto od razu Zostań infobrokerem - zarabiaj na informacji! |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| PKO - macie tam konto? | Bartas_16 | 11 | 1,154 |
Wczoraj 20:15 Ostatni post: nerv |
|
| Konto internetowe Deutsche Bank - najlepsza oferta na rynku? | Justa | 0 | 38 |
08-05-2012 11:30 Ostatni post: Justa |
|
| Konto dla niepełnoletniego. | Voltrux | 23 | 651 |
29-10-2011 11:58 Ostatni post: Batto123 |
|
| Konto Internetowe w Jakim banku? | pasek | 1 | 252 |
23-08-2011 14:03 Ostatni post: dioblik |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: 1_1326664721_582_gifik.gif]](http://images.get3.eu/userimages/registered/1_1326664721_582_gifik.gif)

![[Obrazek: n49sol.jpg]](http://oi52.tinypic.com/n49sol.jpg)