Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odpowiedz Odpowiedz
Mega Pensje-zarabiaj stabilnie.
16-01-2012, 00:27
Mega Pensje-zarabiaj stabilnie.
Czy to jest ważne ,sami ocenicie.Znalazłem w sieci program zarobkowy,przeczytałem kawałek z ich oferty i już chciałem dać sobie spokój,ale coś mnie tknęło,obejrzałem filmik który zaoferowali i zapaliło mi się światełko! Z natury jestem sceptyczny,nie wierzę w cuda!
Brałem kiedyś udział w paru przedsięwzięciach typu łańcuszki,piramidy,efekt był oczywisty,zyskali tylko ci z góry piramidy.Zazwyczaj tamte systemy składały się z 8 poziomów,wtedy na ewentualne zyski czekało się miesiącami.
Tutaj(teraz już wiem,zarejestrowałem się ,przekonał mnie do tego profesjonalnie zrobiony portal)są tylko 3 poziomy,a więc trwa to wszystko o wiele krócej,no i co mnie urzekło to to ,że stosują super zabezpieczenia przeciw różnego rodzaju oszustwom,człowiek jest bardzo pomysłowy,stąd te zabezpieczenia.
Dodam,że na trzeci poziom wskoczyłem po trzech dniach,moja wpłata się zwróciła ,a teraz już idę do przodu.
Wszystko możecie zobaczyć tutaj: Przeczytaj
Zarejestrować możesz się rejestracja
Nie odrzucaj tej oferty,nie często zdarza się taka okazja,zarejestruj się,a wtedy dopiero zobaczysz atuty tego programu.Nie musisz nic płacić od razu po rejestracji,jeżeli to się Tobie nie spodoba ,nic nie rób,po 10 dniach Twoje konto zostanie automatycznie usunięte,w tym celu na koncie jest umieszczony zegar który odlicza czas wstecz,gdy czas upłynie użytkownik zostaje usunięty.
Oto screen z mojego 3 poziomu,dziś jest 4-ty dzień,mam już wpłatę i czekam na następną:
[Obrazek: pensja3.jpg]
Właśnie spojrzałem na konto,następni poleceni:
[Obrazek: kasa1.jpg]
Nic nie tracisz,a wiele zyskasz...

Mega Pensje-zobacz
Pamiętaj aby odwiedzić moją stronę:
http://www.interkursy.pl/autor/informacj...868/p/930/
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Reklama
16-01-2012, 00:32
RE: Mega Pensje-zarabiaj stabilnie.
hihihi - wiedziałem, że takie "coś" będziesz reklamował Uśmiech
nie pomyliłem się .... Uśmiech

powiem ci, że gdy zaczynali wpłata była w wysokości 5 zł - teraz coraz trudniej o "jelenia" to wpłatę podnieśli o 10 zł

powiem szczerze, że ja mając wybór - wpłacić tutaj 15 zł a wyrzucić 15 zł w błoto to wyrzucę je w błoto niż jak wpłacę tutaj Uśmiech

na pewno ciężko będzie znaleźć ci tutaj "jelenia" co dokona wpłaty na tą "inną piramidkę" - piramidki zakazane w polsce - a, że prawo "dziurawe" i pełno furtek to w polsce piramidki wróciły w takim wydaniu Uśmiech

http://xfwcs.com/?ref=GOBLIN - INWESTUJ WPROST Z KONTA PAYPAL I ZARABIAJ
ZAPRASZAM DO KORZYSTANIA Z OFERTY REFBACK W TYM SERWISIE OFEROWANEJ NA TYM FORUM
16-01-2012, 00:47
Każdy ma prawo wyboru,ja tylko oferuję ,narazie jestem zadowolony wpłata zwróciła się na drugi dzień i teraz mam już następne dwie osoby do wpłaty.
Pozdrawiam.
Zwrot mojej wpłaty:
http://pegaz.infoportal24h.pl/darowizna.jpg

Mega Pensje-zobacz
16-01-2012, 00:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2012 00:54 przez tomazzi.)
piramidka ma 2 rzeczy których możesz być pewny jak Amen w pacierzu Uśmiech

1 - prędzej czy później się zawinie jak właściciele nachapią się jak najwięcej
2 - zawsze kiedyś w piramidce będziesz ostatnim który nie dostanie żadnej wpłaty - lepiej wyrzucić pieniądze w błoto niż nabić kabzę jakiemuś kombinatorowi

P.S liczę, że nasi rządzący wezmą się kiedyś w końcu za te piramidki i tak zapiszą prawo i ustawy, że piramidka nawet w takim wydaniu nie będzie miała prawa bytu w tym kraju Uśmiech

P.S 2 - gratuluję znalezienia "jeleni" którzy dokonują wpłat - o ten gatunek ludzi w tym kraju już coraz ciężej - ten rodzaj ludzi powinno się pod ochronę wziąść ustawowo bo na prawdę znaleźć tumana co wpłaci na takie coś na prawdę trudno - dla mnie to świadczy coraz lepiej o polakach - że nauczyli się na piramidkach i innych kombinactwach i nie wpłacają na takie "cudności" swoich pieniędzy :0

ZAPRASZAM DO KORZYSTANIA Z OFERTY REFBACK W TYM SERWISIE OFEROWANEJ NA TYM FORUM
16-01-2012, 02:15
Z tego co widzę to nawet nie raczyłeś wejść na stronę i dokładnie poczytać o co tu chodzi.To działa na zasadzie darowizn między ludźmi,a więc żadnej "góry" o której piszesz i która ma się nachapać niema.Po rejestracji nic nie tracisz.Masz 10 dni żeby przelać kasę i żeby znaleźć poleconego.Jeżeli nie znajdziesz to nie wpłacasz,a konto po upłynięciu 10 dni zostanie automatycznie usunięte.Więc jakie ryzyko w tym widzisz? Nawet nie przeczytałeś,jeśli spojrzeć jest ciężko,to nie dziwię się ,że nawet tak proste zajęcie może przysporzyć problemów.
Kto chce niech próbuje,ja już nic nie tracę,tylko zyskuję,a reszta jak chce...To tylko propozycja z mojej strony,lepsze to niż czekać na 10$ 10 lat.

Mega Pensje-zobacz
16-01-2012, 02:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2012 02:44 przez tomazzi.)
wiesz nie mam 15 czy 20 lat - mam 40 lat na karku i jeśli czegoś nie widziałem - nie wypowiadam się
na temat tego co opisujesz - czytałem już gdzieś w lipcu czy sierpniu ubiegłego roku ( wtedy wpłata darowizny była jeszcze w wysokości 5 zł - więc jak widzisz wiedzę mam o tym czymś - teraz jest 15 - ciężko znaleźć frajerów na wpłaty w tym cudzie więc wpłaty podniesione 2 krotnie oj dla mnie już bliski bardzo upadek tej pseudo piramidki skoro tak dobrowolne darowizny ich wysokość podnieśli aż o 10 zł ) - więc jak widzisz o tym czymś wiem już od dawna - chciałeś zabłysnąć a nawet nie zaiskrzyłeś - nie muszę ponownie wchodzić i czytać o czymś o czym czytałem już daaawno to raz

dwa tym się piramidki zmieniły, że teraz masz " dobrowolne wpłaty" ale zasada działania poza nazewnictwem i mechanizmem zmierza do jednego - i nawet w tym programie jesteś kimś ostatnim - ostatnia osoba to taka co nie otrzyma żadnej wpłaty

plus polecam czytanie ze zrozumieniem - pisałem już w 1 poście, że mam wpłacić tutaj komuś a wyrzucić w błoto 15 zł to wyrzucę je w błoto a na pewno nie wpłacę tutaj - i ciężko będzie ci znaleźć jelenia co w tą ala piramidke wpłaci pieniądze - i tyle na ten temat bo żebyś stawał na rzęsach i klaskał uszami ludzi w moim wieku ( 40 lat i więcej) do tych pseudo rzeczy i wpłat nigdy nie przekonasz Uśmiech i nikt ci z mojej grupy wiekowej ani się nie zapisze ani tym bardziej nie wpłaci żadnych pieniędzy - a piramidki, ich zasady działania i przzekształcenie się ich w dobrowolne darowizny itp itd znam aż za dobrze i na głowę nie upadłem by w to "coś" czy im podobne wpłacić jakiekolwiek pieniądze

to tyle z mojej strony bo wszystko co można o tym czymś i jemu podobnych napisać - napisałem

16-01-2012, 11:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2012 19:22 przez volfuss.)
To jestem od Ciebie 5 lat starszy i też wiele widziałem,a jeszcze więcej doświadczyłem.Każdy ma prawo do decyzji.Twoje zdanie jest takie jakie jest i ja je szanuję.A czy ktoś z tego forum wejdzie,czy też nie zbyt wielkiej różnicy nie robi.Jestem na 26 forach o różnej tematyce od sat do katolickich,ludzi to ciekawi zobacz http://mega.frix.pl/portal cztery dni działalności ponad pięćset odwiedzin,średnio dziennie 1 polecony i nikt narazie od pół roku nie narzeka.Ja jestem w systemie 4 dni,ale pytałem tych ,którzy już kaskę regularnie ciągną.
U niektórych podstawą byli najbliżsi znajomi,przyjaciele,koledzy.Mówią,że wystarczy podstawowa ilość poleconych,czyli tylko 5-ciu,a dalej samo się toczy...
W każdym razie pozdrawiam i życzę wszystkim z tego forum większej kasy na klikaniu latami w bannery niż ja na polecaniu Uśmiech

Mega Pensje-zobacz
17-01-2012, 10:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2012 11:06 przez tomazzi.)
powiem ci tak - i w moim wieku zdarzają się ludzie którzy dają się omamić psychologicznymi gierkami takich programów - ja do nich nie należę i nikt z ludzi których znam - dodam, że na pm miałem już kilkanaście wiadomości bym wywalił ciebie z banem a twój temat w kosmos - reg tego forum nie zabrania zamieszczania tematów o piramidkach - ale odzew społeczeństwa forum świadczy o tym co i ja pisałem

co do for gdzie bywasz, gdzie jesteś czy nie jesteś - szczerze obchodzi mnie to jak zeszłoroczny śnieg i co tym chcesz pokazać i udowodnić ?? bo dla mnie tym nie ukazujesz niczego ani nie udowadniasz - na temat forum katolickich co o nich myślę i ludziach bywających na tychże forach to publicznie nie będę się wypowiadał Uśmiech dodam, że nie jest to ani dobra opinia ani zdanie Uśmiech

kolejna rzecz - skoro masz 45 lat to pomyśl logicznie :

nie jest to piramidka według ciebie to hmmmm
nazwa programu to mega pensja więc - pensję i zarobek masz za wykonywaną pracę, zlecenia działania - tutaj masz "darowizny" - więc od kiedy darowizna jest pensją ??
do tego od kiedy darowizny są stałym zarobkiem ??? stały zarobek to jest określona jego wielkość gdzie wykonując daną pracę czy zlecenie co miesiąc czy co tydzień otrzymasz stałe wynagrodzenie - darowizny czymś takim nie są - jedno z 2 nie idzie w parze - bo albo masz darowizny albo masz zarobek i wynagrodzenie i odprowadzasz podatek
od uzyskanego dochodu itp itd

osobiście liczę, że szybko państwo zrobi porządek z ewoluacją piramidek w takie darowizny i ludźmi którzy przez dziurawe prawo w którym pełno luk i furtek do kombinowania zakładają nowe wersje piramidek - nie mają dg i danych firmy , ale jest domena, serwer Uśmiech szybko ustalą właściciela i założyciela takiej "nowej piramidki" Uśmiech

19-01-2012, 12:26
zacytuję ciekawą wypowiedź odnośnie takich "cudności"
zapraszam do lektury Uśmiech

Cytuję :
"

Niewielu jest chyba ludzi, którzy nie pragną szczęścia i pieniędzy.
Wprawdzie pieniądze szczęścia podobno nie dają, niemniej mając je - o ileż łatwiej być nieszczęśliwym.
Ile problemów mogłyby rozwiązać, jak bardzo ułatwić życie i pomóc w realizacji marzeń.
Niemal każdy człowiek na jakimś etapie życia marzy o pieniądzach.
Najlepiej takich, których nie trzeba zdobywać mozolnie i w pocie czoła.
Pieniędzy łatwych.

Czy są takie?

Według krążących w internecie e-maili i adresów stron internetowych, których 'tfu-rcy' koniecznie chcą się podzielić z nami swoim szczęściem i przepisem na zrobienie 'money for old rop', a dla uwiarygodnienia podpierają się autorytetem 'finansowego guru internautów' - Roberto T. Kiyosaki - są.

Zazwyczaj owe receptury na kasę zaczynają się tak:

'Ta strona zarobi dla Ciebie 15000 zł! Zamykając ją "wyrzucasz" 15 000 zł.'

'Przeczytaj ten tekst. To nie jest żart. Zarób wielką kasę!'

'Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki'

Bez względu na wysokość zachęcającego nominału (zamiast owych 15 000 wpisać można jakikolwiek inny) warunkiem dojścia do fortuny jest własna wpłata na jedno z podanych kont.
Wpłata, czyli 'inwestycja' kwoty pozornie niewielkiej, niemal symbolicznej, której ubytku nikt boleśnie nie odczuje.

Jednakże pan Kiyosaki, twórca marketingu hipnotycznego, niewątpliwy mistrz manipulacji i motywacji nie jest prekursorem tego systemu i nie ma nic wspólnego z tym przekrętem.
Bo mimo zapewnień, że jest to "Legalny biznes" - wcale legalny nie jest.

Kodeks Karny (Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r)

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Rozpowszechniany system jest piramidą finansową i bazuje na znanych od lat formach 'łańcuszków szczęścia'.
Są to wiadomości, których twórcy i kolporterzy próbują wymusić określone zachowanie, skłaniając odbiorcę do skopiowania treści łańcuszka i rozesłania go innym osobom.
Łańcuszki szczęścia w różnych formach i wariantach znane są od conajmniej wieku.
Jedne z pierwszych, to 'Łańcuszek św. Antoniego' i 'Chleb watykański' które najprawdopodobniej miały być pozytywną metodą duszpasterską i zapewnić uczestnikom błogosławieństwo.

'Chleb watykański' to przekazywany sobie przez ludzi zakwas chlebowy, zapewniający szczęście i rzekomo pochodzący z Watykanu, przy czym jego rozpowszechnianie można przyrównać do sztafety znicza olimpijskiego.
'Łańcuszek św. Antoniego' to słowa modlitwy obwarowane nakazem rozesłania jej dalej pod groźbą doświadczenia różnych plag w przypadku przerwania łańcuszka, stworzonego rzekomo a to przez nieznanego mnicha z egzotycznego klasztoru, a to przez równie nieznanego misjonarza.

Z czasem łańcuszki ewoluowały przybierając świeckie formy a w treściach zawierały prośby o pomoc i wsparcie, lub obiecywały bogactwo. Zawsze spotykały się ze społecznym oddźwiękiem, bo w żadnej z epok nie brakowało nigdy ludzi naiwnych i łatwowiernych.
Wzmianki o nich spotkać można było w prasie juz w latach trzyciestych ubiegłego wieku, a nad fenomenem ich oddziaływania zastanawiali się nawet antropolodzy i uczeni.
Latem 1935 roku łańcuszek szczęścia zapewniający fortunę, wysłany pocztą do ponad miliona osób a podpisany przez Club National de Prospérité, otrzymał między innymi członek Polskiej Akademii Nauk Jan Stanisław Bystroń. Znany etnograf i socjolog, profesor największych polskich uniwersytetów poświęcił temu zjawisku specjalny artykuł.

Powtarzalność łańcuszkowej mody i sposobu na zysk różnych cwaniaczków, którzy zazwyczaj są leniwi i do wysiłku mało skłonni, początkowo hamowały nieco realia - uciążliwość ręcznego, wielokrotnego przepisywania tekstu i adresowania kopert, oklejania ich zakupionymi znaczkami, konieczność wizyt w urzędach pocztowych czy wędrówki do najbliższej skrzynki.
Pomógł im jednak rozwój techniki -maszyny do pisania, kalki, powielacze, drukarki, masowa wysyłka korespondencji.
Zjawisko nasiliło się w latach osiemdziesiątych i trzeba przyznać, że było skuteczne dla pierwszych uczestników łańcuszka.
Adresat łańcuszka miał wysłać określoną kwotę pod pierwszy adres podany na liście i usunąć go z listy, a swój dopisać na ostatniej pozycji.
Ci, którzy szybko przyłączyli się do 'nieszkodliwej' zabawy rzeczywiscie otrzymywali jakieś pieniądze, jak w każdej piramidzie - kosztem tych ostatnich.

Internetową falę łańcuszków rozpoczął najprawdopodobniej pod koniec 1988 roku e-mail 'MMF'.
Autora e-maila podpisanego nazwiskiem Dave Rhodes a zatytułowanego 'Make money fast' ('zrób szybko pieniądze') do dziś nie zidentyfikowano.
Zapewne i on i ukrywający się pod wieloma adresami inni internetowi oszuści, zrobili szybko pieniądze wyłudzając je od naiwnych.
E-mail krąży w sieci do dziś, modyfikowane są tylko nagłówki i formy wpłaty, dziś zamiast adresów podawane są numery kont bankowych.
Czy jest to 'This really works!' lub 'You are a winner!', '15 000 w miesiąc' albo 'Łatwa kasa" - zasada pozostaje ta sama.
Powielana piramidka internetowa i rozsyłana najczęściej jako spam, nierzadko z nielegalnym wykorzystaniem ogólnie dostępnych komunikatorów i różnych baz mailingowych

Proceder kwitnie, a jego propagatorzy i ich świadomi lub nieświadomi wspólnicy wydają się bezkarni.
Do czasu.
Za pozyskiwanie i udostępnianie poufnych informacji, w tym danych kontaktowych,oraz wykorzystywaniu ich w sposób niezgodny z prawem przewidziane są konsekwencje, sformułowane w Kodeksie Karnym.

Art. 287. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub wyrządzenia innej osobie szkody, bez upoważnienia, wpływa na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przesyłanie informacji lub zmienia, usuwa albo wprowadza nowy zapis na komputerowym nośniku informacji, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Tymczasem łańcuszki-piramidki wciąż jeszcze zyskują kolejnych zwolenników, nie tylko wśród osób naiwnych, lub podatnych na indoktrynację i pranie mózgu, ale i wśród tych, którzy wprawdzie w łatwy zysk nie wierzą, ale ponieważ stawka wysoka nie jest, wolą się przekonać osobiście.
Czy warto uczestniczyć w tym procederze?
Każdy musi sobie sam odpowiedzieć na to pytanie.
To w końcu jego 15 złotych i ma prawo je podarować komu chce, choćby i złodziejowi."

Odpowiedz Odpowiedz