|
Wiadomosc na youtube
|
|
17-07-2011, 07:34
|
|||
|
|||
|
Wiadomosc na youtube
W związku z zamieszczonym materiałem
Sztab Antypiracki informuje, że rozpowszechnianie filmów, muzyki i oprogramowania, w tym gier komputerowych bez zgody uprawnionego (twórca, producent, artysta wykonawca) poprzez np. publiczne udostępnienie w Internecie lub poprzez przesłanie emailem lub w ramach sieci P2P lub w jakichkolwiek inny sposób publicznego udostępnienia muzyki, filmów czy oprogramowania podlega odpowiedzialności karnej przewidzianej w art. 116 (bezprawne rozpowszechnianie) i art. 117 (bezprawne utrwalanie lub zwielokrotnianie w celu rozpowszechnienia) ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2 a nawet 3 lat, jeśli sprawca działał w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. Jeśli sprawca przestępstwa z art. 116 uczynił sobie z niego stałe źródło dochodu lub działalność przestępną, kara pozbawienia wolności wynosi od 6 miesięcy do 5 lat. Podstawa prawna: art. 116 ust 1-3 oraz art. 117 ust 1-2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych W wypadku nabywania w celu osiągnięcia korzyści majątkowej bezprawnie rozpowszechnianych nośników z muzyką, filmami lub oprogramowaniem, w tym grami komputerowymi, sprawcy -- zgodnie z art. 118 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych -- grozi kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat. Jeśli sprawca przestępstwa z art. 118 uczynił sobie z niego stałe źródło dochodu lub działalność przestępną (lub kieruje nią lub ją organizuje) kara pozbawienia wolności wynosi od roku do 5 lat. Paserstwo nośników z bezprawnie rozpowszechnionymi kopiami utworów (muzyki, filmów, oprogramowania, w tym gier komputerowych) zagrożone jest karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat dwóch. Podstawa prawna: art. 118 ust. 1-3 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych Wczoraj po wejściu na youtube i wejściu w skrzynkę odbiorczą dostałem taką wiadomość od sztabu antypirackiego.Podobno to lipa tylko straszą ludzi czy to prawda
|
|||
|
Reklama
|
|
|
|
17-07-2011, 10:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2011 10:59 przez full2000.)
|
|||
|
|||
|
RE: Wiadomosc na youtube
HaHa!
Sztab Antypiracki - omal z krzesła nie spadłem jak to usłyszałem . A jaką on ma formę? Koła gospodyń? Cytuję z innego forum "...ale on jako taki nie może Pana pozywać czy czegoś żądać. Jedynie informuje Pana i ew. posiadacza praw autorskich. To do niego ostatecznie będzie należała decyzja co zrobić dalej." Zadaj sobie pytanie kto normalny będzie zawracał sobie głowę jakimś filmikiem który i tak pewnie zbyt wielu wyświetleń nie osiągnął? PS. Sry za niski poziom merytoryczny tej wypowiedzi ale jestem zbulwersowany . W tym kraju wszystko jest nielegalne, tylko to że siedzą ku...y w rządzie i kradną; to jest legalne.Pozdrawiam, Karol Zapraszam kasa-z-neta.pl |
|||
|
17-07-2011, 11:22
|
|||
|
|||
|
filmik miał1 4 wyświetleń, usunąłem go już
|
|||
|
17-07-2011, 11:29
|
|||
|
|||
|
full dobry post, aż Ci dałem plusa za niego
|
|||
|
17-07-2011, 13:32
|
|||
|
|||
(17-07-2011 11:22)123mamut napisał(a): filmik miał1 4 wyświetleń, usunąłem go już Tym bardziej nie masz się czego obawiać ![]() (17-07-2011 11:29)Zaber napisał(a): full dobry post, aż Ci dałem plusa za niego Dzięki, zawsze staram się mówić i pisać to co myślę
Zapraszam kasa-z-neta.pl |
|||
|
17-07-2011, 17:46
|
|||
|
|||
|
to tylko ostrzeżenie aby ludzie którzy nie maja zielonego pojecia o prawach itp właśnie się wydygali tak jak Ty a co za tym idzie usuwaja filmik
tak na prawdę nikt nie bedzie wytaczal spraw sadowych wszystkim uzytkownikom YT, jak juz to robia to tylko tym ktorzy naprawdę maja sporo nielegalnych filmików udostepnionych na YT Bez obaw Zostań infobrokerem - zarabiaj na informacji! |
|||
|
17-07-2011, 21:11
|
|||
|
|||
|
W zasadzie to temat wiadomości to informacja. Nie miałem pojęcia że istnieje sztabantypiracki
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: 30066203028621533702.png]](http://iv.pl/images/30066203028621533702.png)

Sztab Antypiracki - omal z krzesła nie spadłem jak to usłyszałem
. A jaką on ma formę? Koła gospodyń?