|
[SCAM] WIBIZ -wirtualny biznes prawdziwa kasa
|
|
28-11-2011, 22:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2012 19:17 przez qbazz.)
|
|||
|
|||
|
WIBIZ -wirtualny biznes prawdziwa kasa
No jak zwykle nie dochodzili nowi użytkownicy i blokowanie kont z więszym stanem kasy bez odzewu administracji wnioskowało że strona zniknie i i jej nie ma kto zdażył wypłacić to na pewno cos zarobił a jeżeli nie to tylko szkoda 12 zł. ale za to troche zabawy było ;p dzięki wszystki za współprace
No cóż strona ta jest dla osób bardziej zaawansowanych szczerze powiedziawszy, albo raczej lubiących bawić się w prowadzenie biznesu. Tutaj możemy to zrobić. Jedyny minus to chyba fakt że trzeba zainwestować 12 zł z groszami aby wykupić 100 WB (wirtualna walutę serwisu) zarabiamy oczywiście w tej walucie na czym ? to już zależy od tego jaki profil biznesowy wybierzecie Polecam wytwórnie minerałów szybki zbyt produktów. Od czego by zacząć? Najoczywistszym jest doładowanie konta za tą minimalną kwotę 100 WB sms-em płacimy 20zł +VAT dlatego polecam paypal lub przelew obsługiwane płatności przed dotpay gdyż wynosi to nieco ponad 12 zł(10zł +VAT) Wypłacić zarobione pieniądze możemy na paypal lub konto bankowe minimalna kwota wypłaty to 50 zł przewalutowanie proste 10WB = 1zł czyli 500 WB żeby dokonać wypłaty która realizowana jest w przeciągu 2-3 dni robocze Powiem trochę o zasadach gry: Na początku jak doładujecie konto w zależności od wybranego profilu otrzymujecie 5 jednostek produktu podstawowego na 1h który jest używany do wytworzenia produktu do sprzedaży jednak aby taki produkt stworzyć trzeba z giełdy nabyć drugi produkt który jest niezbędny do wytworzenia towaru. produkt 1 rośnie sam 5j/h natomiast produkt 2 trzeba kupic na giełdzie innego sposobu na jego zdobycie nie ma. Wtedy można wytworzyć zużywając produkt 1 i 2 produkt 3 w tej samej ilości co zużycie produktów 1 i 2 np: 2j drewna i 2 j piły = 2 jednostki desek - które można sprzedać na giełdzie. to tyle o produkcji- są jeszcze ulepszenia ale na początek sporo sie WB płaci za dodatki przyspieszające produkcje nie polecam w to inwestować chyba że ma się sporo WB, ale dodatki typu pracownicy maszyny tylko przyspieszają produkcję produktu 1 i wyrobu 3. GIEŁDA: nie ma co długo pisać staraj się kupić potrzebny ci produkt do produkcji jak najtaniej wytworzony produkt sprzedać jak najdrożej. Można się kontaktować z osobami które wystawiają produkty w celach negocjacji ceny. Na giełdzie produkty wystawione są tylko i wyłącznie przez innych użytkowników. Cały mechanizm strony jest świetnie dobrany. Każdy od każdego coś potrzebuje. Nie ma przedsiębiorstwa które by produkowało coś co nie jest potrzebne innym użytkownikom do produkcji ich wyrobu który sprzedają innym bo inni potrzebują ich wyrobu Strona jest jak zamknięte koło giełdowe. Szybko można się połapać w stronie. Jest dużo wyjaśnień i pomocnych dopisków przy rożnych rzeczach. Mam nadzieję że stosunkowo zrozumiale wytłumaczyłem zasadę działania serwisu . Na dzień dzisiejszy użytkownicy zarobili ponad 40 tyś zł Wypłaty: paypal- minimum 50zł polski bank - minimum 50zł system referencyjny to 1% ich obrotów LINK DO STRONY W razie pytań postaram się sprostać i odpowiedzieć na jakiekolwiek z nich Ja zarobiłem już 255WB półmetek do wypłaty zaczynałem od 100 WB nie jestem tam nawet 2 tyg. może półtora będę informował tutaj o każdej kolejnej operacji |
|||
|
Reklama
|
|
|
|
29-11-2011, 09:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2011 10:07 przez hindusek.)
|
|||
|
|||
|
RE: WIBIZ -wirtualny biznes prawdziwa kasa
spróbujemy - zyskujesz refa
zobaczymy co z tego wyjdzieyyy mam problem - daję wytwórz 5 jednostek i nie idzie dalej... - jak to ugryźć? cały czas mi zostaje stan jednostek który miałem taki sam |
|||
|
29-11-2011, 10:54
|
|||
|
|||
|
a masz produkt 1 i 2 ? pisze 1 i2 bo nie wiem w jakiej działalności grasz. żeby wytworzyć produkt 3 musisz mieć produkt 1 ten podstawowy co sam ci co godzinę przychodzi i produkt 2 co musisz nabyć na giełdzie? Napisz jeżeli nie o to chodzi postaram się pomóc
|
|||
|
29-11-2011, 10:56
|
|||
|
|||
|
mam 10 skały i 5 ogień - robię minerały
daję wytwórz 5 minerały i nic się nie zmienia - ilośc pozostaje taka sama wszystkiego |
|||
|
29-11-2011, 11:07
|
|||
|
|||
|
wiesz co tez sprawdziłem mam podobną sytuacje już napisałem do administracji żeby się tym zajęli wczoraj wszystko śmigło. Cały czas rozwijają serwis nowości wrzucają itp może przez to coś nie tak. Tak jak mówiłem kontakt już w tej sprawie poszedł.
|
|||
|
29-11-2011, 11:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2011 11:09 przez hindusek.)
|
|||
|
|||
|
spoko - myślałem, że po prostu ja coś inaczej działam
![]() z ciekawości bez żadnych ulepszen jak szybko się produkuje 1 nowy produkt? |
|||
|
29-11-2011, 11:19
|
|||
|
|||
|
Wedlug regulaminu czas produkcji poszczególnych ilości produktu 3 wynosi tyle
Cytat:24. Domyślny czas (bez zasobów) produkowania produktu 3: Jakieś 3 dni temu testowany był zegar który odliczał poszczególne czasy produkcji coś jednak narazie zrezygnowano z niego lub poprawiają błędy |
|||
|
29-11-2011, 11:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2011 14:49 przez hindusek.)
|
|||
|
|||
|
ok - jak zwykle mój błąd - regulaminy i ich dokładne czytanie...
już wróciło do normy - działa ![]() teraz nie działa sprzedawanie |
|||
|
29-11-2011, 14:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2011 14:57 przez qbazz.)
|
|||
|
|||
|
Już działa wszystko to są chwilowe momenty ponieważ cały czas coś testują żeby wprowadzić lepszego
|
|||
|
29-11-2011, 15:19
|
|||
|
|||
|
swoją drogą ciekawe jak oni zarabiają na tej stronce
|
|||
|
29-11-2011, 15:41
|
|||
|
|||
|
właściciele zarabiają z reklam i tego że wpłacasz kasę i nie od razu ją wypłacisz bo musisz uzbierać minimum 500WB a są tacy co inwestują i nie umiejętnie inwestują tracąc a co kasy włożyli to zostaje na stronie
|
|||
|
29-11-2011, 16:17
|
|||
|
|||
|
gdzieś na jakiejś stronie wyczytałem, że do tego jest jeszcze jakiś abonament, przewertowałem regulamin i nie znalazłem nic o abonamencie- wiesz coś w temacie?
|
|||
|
29-11-2011, 18:01
|
|||
|
|||
|
tu macie główne źródło dochodu twórców:
Od każdej wypłaty Operator pobiera 15%. (wyciąg z regulaminu) |
|||
|
29-11-2011, 18:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2011 18:23 przez qbazz.)
|
|||
|
|||
|
aha jak dla mnie to i tak te 15% nie zraża. BO inwestuje 10 a wypłacę w takim razie wypłacając równe 50 zł dostanę 42,5zł to i tak nie źle a kto powiedział że mam wypłacić od razu te 50 zł jak można dalej zbierać
|
|||
|
30-11-2011, 09:05
|
|||
|
|||
|
dokładnie - ja bym chcial dozbierać tak do 1000 WB, zainwestować w upgrade sprzętowe i potem wyciągać po 50 pln - tylko kwestia czy zdąże coś wyciągnąć - traktuje to raczej jako urozmaicenie przede wszystkim czasu spędzanego w pracy
to co zainwestowałem nie majątek a może coś się uda wyciągnąć
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Mypay.pl Szybka kasa!!! | Greed | 51 | 3,647 |
05-05-2012 16:36 Ostatni post: Dominik333 |
|
| Kasa za pisanie poraników! | koleszka24 | 37 | 1,998 |